تصميمات اصلي در امور تبليغات
تعيين اهداف
اولين گام در تهيه يک برنامه تبليغاتي، مشخص کردن اهداف تبليغات است. اين گونه تصميمها غالباً تحت تأثير تصميمهاي قبلي درباره هدف، تعيين جايگاه در بازار و ترکيب عناصر بازاريابي قرار میگيرد. خط مشي تعيين جايگاه در بازار و ترکيب عناصر بازاريابي، تعيين کننده وظيفهاي است که اجراي آن در کل برنامه بازاريابي بر عهده تبليغات خواهد بود. براي يک برنامه تبليغاتي، اهداف ارتباطي و فروش بسياري را ميتوان تعيين کرد. يک هدف تبليغاتي، يک وظيفه خاص است که بايد ظرف زمان خاص و با مخاطبان خاص برقرار گيرد. تبليغات را ميتوان بر اساس هدف از تبليغات تقسيم کرد. هدف از انجام تبليغات ممکن است، آگاه کردن، متقاعد کردن يا يادآوري باشد.
در تنظيم برنامه آگهي بايد اهداف را بر مبناي تصميمات قبلي درباره بازار هدف، موضوع بازار و عناصر بازاريابي مشخص کرد. با توجه به موضع گيري در بازار و استراتژي عناصر بازاريابي، هدف از آگهي در برنامه کلي بازاريابي تعيين ميگردد. اهداف فروش و ارتباطات زيادي ممکن است دليل عرضه آگهي باشد. همان طور که گفته شد تبليغات را ميتوان بر اساس اين که هدف آنها آگاه کردن، متقاعد کردن يا يادآوري کردن طبقهبندي کرد
تصميمات در مورد بودجه تبليغاتقبل از اين که يک برنامه تبليغاتي انجام شود هزينههاي آن بايد مشخص گردد. هزينههاي تبليغات از نظر علمي تابعي از متغيرهاي زير است: هدف فروش (پيشبيني در دوره آينده). هزينههاي عملياتي بنگاه براي رسيدن به هدف فروش، توانايي مالي بنگاه، هزينههاي تبليغاتي رقبا.
تجربه شرکتهاي بزرگ توليدي دنيا نشان ميدهد در هر صنعت يا در هر گروه از کالاها، استاندارد معيني براي هزينههاي تبليغاتي وجود دارد که بايد رعايت گردد و اگر چه اين استانداردها در کشورهاي مختلف با شرايط بازار و نيازهاي مصرف کنندگان تغيير ميکند و نميتوان دقيقاً از آنها پيروي نمود. ولي اطلاع از آنها به تصميمگيري در مورد بودجه تبليغاتي کمک ميکند.
· تصميمات در مورد پيام
پس از تعيين اهداف و بودجه آگهي، مديريت بايد براي تصميمات مربوط به پيام استراتژي خلاقانهاي را در پيش گيرد. در اين راستا بايد سه مرحله را طي کند: تهيه و تنظيم پيام، ارزيابي و انتخاب پيام و اجراي پيام.
تصميمات در مورد کار رسانه:رسانه، وسيله ترکيب با محصول است که پيام به وسيله آن از يک محيط به محيط ديگر انتقال داده ميشود و ميتواند به صورت زير باشد: راديو، تلويزيون، روزنامه، هفته نامه، ماهنامه، سالنامه، سينما، نشريات تخصصي، تابلوها و نقاشيهاي ديواري بيلبورد يا تابلوهاي عريض، نمونههاي رايگان وسايل نقليه، هدايا، اماکن فروش، محل هاي خريد، حضور فيزيکي فروشنده، نمايشگاهها و اوراق و اقلام جالبي به صورت پرسش کاتالوگ، بروشور، عکس برگردان، بالنها، احجام هوايي، مراسم و برنامههاي خاص و همچنين رسانههاي جديد مانند اينترنت.